FAQ

FAQ

PRENUMERATIONSTJÄNST

Välj din prenumeration
På produktsidan väljer du prenumerationsköp i stället för engångsköp. Du kommer då ges möjligheten att anpassa ditt orderintervall, dvs. hur ofta du vill få produkten levererad, utifrån ditt behov och/eller våra rekommendationer.

Gå till utcheckningen
I utcheckningen fyller du i din kontaktinformation eller skapar/loggar in på ditt kundkonto hos oss, precis som vid ett vanligt engångsköp.

Leverans och betalning
När du fyller i din leveransadress blir din fraktmetod automatiskt vald. Prenumerationsordrar
levereras alltid med PostNord till ditt hem och du har, precis som för engångsköp, alltid fri frakt.

För prenumerationsordrar är endast betalkort tillgängligt som betalningsmetod. Däremot kan din första prenumerationsorder även betalas med presentkort.

Order- och leveransbekräftelse
Efter att din beställning har lagts kommer du att motta en orderbekräftelse samt ett prenumerationsmejl som innehåller information om att en ny prenumeration har skapats och registrerats i våra system. Om du inte mottagit en bekräftelse på din prenumeration, vänligen kolla i din skräppost eller kontakta oss så hjälper vi dig. Därefter kommer du motta en leveransbekräftelse där du blir informerad om att din prenumerationsorder har skickats.

Fortsatta leveranser efter dina preferenser
Eftersom du förbinder dig till två ordrar när du tar del av vår förmånliga prenumerationsrabatt kommer du att automatiskt motta och betala för din andra order enligt ditt valda orderintervall vid din första beställning - bekvämt och flexibelt!

Inför din tredje order kommer du ha möjligheten att ändra, pausa eller avsluta din prenumeration när du vill. Du kommer även att motta en påminnelse 24 timmar innan betalningen automatiskt dras för din nästkommande order så att du inte missar att göra eventuella justeringar. Om du inte vill ändra något är det bara att luta dig tillbaka och invänta dina leveranser när du behöver dem.

Om du har ett kundkonto hos oss och använde samma mejladress när du placerade din prenumerationsorder når du din prenumeration här eller under "logga in" uppe i vänstra hörnet på vår hemsida.

Om du inte har ett kundkonto hos oss når du din prenumeration här, men även via den länk som du mottar i varje mejl som rör din prenumeration.

Nedan finner du våra rekommendationer för orderintervallet av vår hudvård. 

Light Emulsion & Rich Emulsion: Rekommenderat orderintervall är 4 till 6 veckor om du applicerar 2-3 pump morgon och kväll.

Mineral Cleanser & Sensitive Cleanser: Rekommenderat orderintervall är 12 till 16 veckor om du applicerar 2-3 pump bara på kvällen.

Night Active & Night Active+Retinol: Rekommenderat orderintervall är 8 till 16 veckor om du applicerar 1 pump blandat med fuktkräm bara på kvällen.

Ja, när du påbörjar din prenumeration och därmed får ta del av vår förmånliga prenumerationsrabatt förbinder du dig att betala och motta två ordrar. Efter dina två första ordrar finns det ingen bindningstid utan du kan närsomhelst ändra, pausa eller avsluta din prenumeration.

För din första prenumerationsorder finns betalkort och presentkort tillgängligt som betalningsmetod. Inför dina nästkommande prenumerationsorder är endast betalkort tillgängligt eftersom din betalning kommer att dras automatiskt från ditt konto.

Om du valde att betala med betalkort för din första prenumerationsorder kommer betalningen att dras automatiskt från samma betalkort så länge du inte uppdaterar din betalningsinformation i kundportalen.

Om du valde att betala med presentkort för din första prenumerationsorder behöver du uppdatera din betalningsinformation med ditt betalkort i kundportalen. Om du inte uppdaterar din betalningsinformation kommer betalningen för din andra order att misslyckas. Du kommer då bli informerad via mejl om den misslyckade betalningen och har chansen att uppdatera dina betalningsuppgifter innan tre ytterligare betalningsförsök göras med en dags mellanrum.

Din betalning kommer att dras från ditt konto beroende på vilken dag du lägger din första prenumerationsorder och beroende på vilket orderintervall du väljer. Det innebär att om du lägger din första prenumerationsorder på en måndag och väljer fyra veckors orderintervall kommer betalningen för dina nästkommande prenumerationsordrar dras måndagar var fjärde vecka.

24 timmar innan beloppet dras från ditt konto kommer du motta en påminnelse via mejl.

Inga fara. Du kommer att motta ett mejl som bekräftar om din betalning har lyckats eller misslyckats. Om betalningen har misslyckats kommer ytterligare tre försök till betalning att göras, med en dags mellanrum. Det innebär att tre betalningsförsök görs under tre dagar. Om betalningen inte lyckas efter dessa tre betalningsförsök kommer din prenumerationstjänst automatiskt att avslutas.

När du fyller i din leveransadress blir din fraktmetod automatiskt vald. Prenumerationsordrar levereras alltid med PostNord varubrev till ditt hem och du har, precis som för engångsköp, alltid fri frakt. Leveranstiden är 1-5 arbetsdagar. För de paket som inte ryms i postlådan eller fastighetsboxen lämnas dessa vid din dörr eller vid postlådan i en påse. Om det förekommer begränsad framkomlighet till ditt hem kommer ditt paket att levereras till närmast postombud.

När du påbörjar din prenumeration och därmed får ta del av vår förmånliga prenumerationsrabatt förbinder du dig att betala och motta två ordrar innan du kan ändra, pausa eller avsluta din prenumeration. Efter att du mottagit din andra prenumerationsorder kan du närsomhelst ändra, pausa eller avsluta din prenumeration.

Ändringar som du kan göra i din prenumeration är att byta prenumerationens orderintervall, produktens kvantitet, lägga till eller skifta mellan olika produkter samt uppdatera din betalnings-och leveransinformation.

Om du har ett kundkonto hos oss och använde samma mejladress när du placerade din prenumerationsorder kan du själv ändra i din prenumeration här eller under "logga in" uppe i vänstra hörnet på vår hemsida. Om du inte har ett kundkonto hos oss kan du ändra i din prenumeration här, men även via den länk som du mottar i varje mejl som rör din prenumeration.

Ja, du kan själv ändra orderintervall, produktkvantitet och lägga till/skifta mellan produkter efter att du mottagit din andra prenumerationsorder. Var uppmärksam på att kostnaden för din prenumeration kan komma att uppdateras när du väljer att göra ändringar i din prenumeration.

Ja, du kan själv ändra din betalningsinformation och leveransadress.

Ja, du kan köpa en prenumeration och ett engångsköp samtidigt. När du köper en prenumeration och ett engångsköp tillsammans kommer din order att levereras med PostNord. Observera att endast betalkort och presentkort är tillgängliga betalningsmetoder när du väljer att köpa en prenumeration och ett engångsköp tillsammans.

Nej, du kan inte kombinera din förmånliga prenumeration med en rabattkod.

Var inte orolig, du kommer inte att missa något ännu bättre erbjudande hos oss då det alltid ska vara mest lönsamt att prenumerera.

Ja, men endast för din första prenumerationsorder. Om du väljer att betala din första order med presentkort behöver du sedan uppdatera dina betalningsuppgifter så att de nästkommande prenumerationsordrarna automatiskt kan dras från ditt betalkort. Om du inte gör detta kommer din framtida betalning att misslyckas. Du kommer då bli informerad via mejl om den misslyckade betalningen och har chansen att uppdatera dina betalningsuppgifter innan tre ytterligare betalningsförsök görs med en dags mellanrum.

Kontrollera alltid att din försändelse är oskadd vid leverans. Vid skador, fel produkter eller saknade varor, kontakta oss på info@skinome.se.

Du har öppet köp i 30 dagar från det datum varorna skickas från oss. Under den perioden kan du kostnadsfritt skicka tillbaka dina varor för byte eller dina pengar åter. Kontakta oss på info@skinome.se så postar vi en retursedel till dig.

Produkterna måste vara oanvända och oöppnade. Om produkterna är förstörda eller använda gäller inte återbetalning.

Vid godkänd reklamation så återbetalar vi summan för din beställning inom 14 dagar. Om du har använt våra produkter och inte är nöjd, kontakta oss på info@skinome.se så hittar vi en lösning.

Ja. Klicka hem, testa och returnera din prenumerationsorder om du inte är nöjd – så säkra är vi på att du kommer att gilla vår färska hudvård.

Ja, precis som vid en vanlig order planteras ett träd hos vår partner Tree Nation för de produkter som du väljer att prenumerera på.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på info@skinome.se.

FÖRETAG

Skinome Project skulle inte existera om det inte behövdes - om det redan fanns produkter som de vi utvecklar hade vi inte börjat utveckla dem. Vi anser att hudvårdsindustrin bör förändras och att det finns ett behov av lösningar som sätter hudens bästa först. Det gör vi genom att erbjuda färsk hudvård som är mikrobiomvänlig och gynnar god hudhälsa.

Vårt uppdrag är att driva på för en positiv förändring inom hudvårdsindustrin - vi vill föregå med gott exempel. Vi är beredda att göra allt för att hitta lösningar och skapa produkter som fungerar till förmån för hudens hälsa. Det innebär att vi får utveckla kreativa och innovativa lösningar på utmaningar kopplade till utveckling, tillverkning, lagring och användning av våra produkter. Genom vår plattform och webbplats vill vi vara en neutral röst och tillhandahålla ett vetenskapligt angreppssätt på dagens hudvårdsdjungel. Vi vill ge hudvårdsanvändaren möjlighet att fatta de bästa besluten för sin hud samtidigt som vi fokuserar på att de råd vi ger även ska vara bra för vår planet.

Eftersom hudmikrobiomet är viktigt för hur vi utvecklar våra formuleringar och hur deras sammansättning ser ut, tyckte vi att det var lämpligt att göra det till en del av vårt namn. Skinome hänvisar till "hud" och "mikrobiom" - alltså skin och microbiome på engelska. Anledningen till att vi har "Project" en del av vårt namn är att betona hur viktigt det är för oss att visa att detta verkligen är ett projekt - ett ständigt föränderligt projekt och en plattform för hudhälsa. Vi kommer alltid att fortsätta utveckla våra produkter baserat på den senaste vetenskapen och kunskapen om ingredienser och huden.

Vi utvecklar alla våra formuleringar själva, i vårt eget laboratorium i Stockholm (Kungsholmstorg 8). Vi arbetar direkt med leverantörerna av våra råvaror och produkterna tillverkas i Sverige.

Vi vill ha full kontroll över vad som ingår i våra produkter och kunna testa dem själva så att vi kan försäkra att de är bäst möjliga i alla aspekter - från var ingredienserna kommer från till hur de känns och presterar på huden. Vi testar ständigt nya ingredienser och gör hundratals laboratoriesatser (så kallade batcher)varje år. Detta hade varit omöjligt om vi inte hade vårt eget labb, det hade blivit alldeles för dyrt och tidskrävande.

Vi är ett litet team på ett litet kontor i hjärtat av Stockholm. Vänligen meddela oss om du vill komma på besök så får vi se om det kan vara möjligt att ordna, vi ser dialogen och kontakten med våra kunder och vårt nätverk som otroligt viktigt.

Observera att vi inte säljer våra produkter på vårt kontor, du kan bara beställa våra produkter här på vår webbplats och på Skincity.com

OM VÅRA FORMULERINGAR

Vi har utvecklat ett helt unikt och nytt koncept vi kallar färsk hudvård. Kortfattat innebär det att våra produkter alltid anger ett produktionsdatum och bästföredatum och att de inte innehåller onödiga tillsatser som konserveringsmedel och andra ämnen som bara finns i produkten för att förlänga dess hållbarhet. Tillsatserna kan störa alla de triljoner mikroorganismer som finns naturligt på huden och som utgör dess naturliga mikrobiom. Eftersom hudens mikrobiom är en av grundstenarna till vår hudhälsa vill vi inte använda ingredienser som kan störa eller försämra huden. Istället fokuserar vi på hudegna och mikrobiomvänliga ingredienser som både stärker huden och dess mikrobiom.

Våra produkter innehåller även aktiva ingredienser med vetenskapligt bevisade effekter. Dessa aktiva ingredienser hålls stabila, dvs. de bibehåller sin effektivitet genom vårt unika koncept där vi tillverkar produkterna i små volymer (s.k. batcher) och hanterar dem i vårt kylda logistiksystem. Vi ber även våra kunder förvara några av våra produkter i kylskåp för bäst effekt.

Vår hud, precis som vår tarm, är hem för miljarder mikroorganismer och goda bakterier. Detta kallas för ditt mikrobiom. Faktum är att tarmfloran är ansvarig för 70% av vårt immunförsvar. Samma sak gäller för hudens mikrobiom, som också har en avgörande roll för vårt immunförsvar i huden, kontrollerar hudhälsan och i sin tur vår huds välbefinnande.

Vi undviker traditionella konserveringsmedel och onödiga ingredienser som kan störa dessa goda bakterier och påverka den friska hudfloran negativt. Istället använder vi ingredienser som gynnar våra goda bakterier och bevarar hudens mikrobiom d v s den goda hudfloran.

Färsk hudvård handlar om att sätta hudens bästa först. Inte om vad som är bäst för fabriken eller hållbarheten på butikshyllan.

Varför färsk hudvård?

Som ett alternativ till traditionell hudvård där 1) effektiviteten av de aktiva ingredienserna tappar i verkningsgrad om de står länge i rumstemperatur, kommer i kontakt med syre eller utsätts för starkt ljus. 2) Antimikrobiella ämnen som konserveringsmedel och andra tillsatser krävs för att hålla produkten fräsch under den långa hållbarhetstiden (3 år). Dessa substanser påverkar hudens mikrobiom och goda hudflora, därför har vi utvecklat ett färskt alternativ till traditionell hudvård.

Genom vår kylförvaring, från produktion till dig som kund, så säkerställer vi att våra produkter ger resultat eftersom effekten bevaras hos de aktiva ingredienserna. I vår färska hudvård exkluderar vi framförallt anti-mikrobiella substanser som vi vet kan störa hudfloran, dvs hudens mikrobiom där triljontals mikroorganismer lever. Dessa mikroorganismer bidrar nämligen till en god hudhälsa

Färsk hudvård är ett alternativ för dig som strävar efter en god hudhälsa och söker rena, mikrobiomvänliga och aktiva produkter.

Våra produkter har kortare hållbarhet och vi tillverkar dem i små volymer i Sverige. Direkt efter att produkterna tillverkats, förvaras de i kylrum innan de transporteras hem till dig. Detta är vi först i världen med, något vi är otroligt stolta över. Detta nya förhållningssätt till hudvård vad gäller tillverkning, förvaring, lagerhållning, logistik och försäljning gör det möjligt att utveckla mikrobiomvänlig och effektiv hudvård.

Våra produkter innehåller inga onödiga tillsatser som parfymer eller färgämnen och istället för att använda stora mängder konserveringsmedel konserveras dem genomvår gediget utvecklade metod med minimalt med anti-mikrobiella ingredienser.

Här är tre anledningar till att välja färsk hudvård!

Alla våra produkter testas dermatologiskt på en panel av personer med känslig hud, men vår Sensitive Cleanser är den enda som är utvecklad speciellt för känslig hud.

Våra produkter är minimalistiska med få ingredienser och eftersom vi undviker konserveringsmedel, parfymer och andra tillsatser som ofta kan utlösa känslighet, är det mindre troligt att personer med känslig hud reagerar på dem. Men vår hud är unik och ett fåtal personer kan tyvärr reagera på enskilda ingredienser även om majoriteten inte gör det.

 Har du reagerat på någon av våra produkter? Hör av dig till oss på info@skinome.se, så ska vi hjälpa dig.

Hela idén bakom Skinome Project är att vi sätter hudens hälsa i första hand. Våra produkter ska först och främst verka för en frisk hud. Av denna anledning undviker vi tillsatser och traditionella konserveringsmedel som normalt sätt används i produkter för att säkerställa en lång hållbarhet. Vi tror uppriktigt sagt att det är bättre att kompromissa med hållbarhet och lagring av produkten istället för att kompromissa med vad som är bäst för huden.

Vi tycker att det är galet att de flesta hudvårdsprodukter idag har en hållbarhetstid på 30 månader (2,5 år!) och att det inte behövs någon temperaturkontroll under lagring. Tänker man på det så är det lätt att förstå vilken mängd konserveringsmedel som behövs för att lyckas med detta, speciellt om det handlar om en burk med kräm i vilken man stoppar ner fingrarna i varje dag. Vår hudvård tillverkas i små omgångar (s k batcher), är färsk och vi använder inte konserveringsmedel som kan störa din goda hudflora, ditt så kallade hudmikrobiom. Efter tillverkning förvarar vi vår produkter kylda och vi ber även dig som användare att hålla den kyld.

Direkt efter tillverkning placeras våra produkter i ett kylrum med en temperatur under 8 grader Celsius. Om våra hudkrämer förvaras kalla/kylda har de en hållbarhetstid på 12 månader oöppnade. Detta gäller dock inte våra rengöringsprodukter som samtliga kan förvaras i rumstemperatur och bibehålla samma hållbarhet. Så här länge håller våra produkter efter öppning:

Rich Emulsion & Light Emulsion: 3 månader

Mineral Cleanser & Sensitive Cleanser: 6 månader

Night Active & Night Active+Retinol: 4 månader

Våra produkter klarar kortare perioder (max 14 dagar) vid högre temperaturer än den rekommenderade kylförvaringen. Det innebär dock inte att vi rekommenderar detta. De aktiva ingredienserna fungerar bäst och bibehåller sin effektivitet om produkterna förvaras kallt, men den tid de hålls i rumstemperatur under transport eller när du t ex är ute och reser påverkar inte
våra produkters effekt.

Våra rengöringar förvaras bäst i rumstemperatur.

Vi har spenderat 7 år på att undersöka och hitta de bästa alternativen för att hålla våra produkter säkra och stabila, samtidigt som vi inte påverkar mikrobiomet på ett negativt sätt utan hjälper det att vara i balans.

Vi använder inte ”traditionella” konserveringsmedel. Genom att tillverka mindresatser, s k batcher, ha en kortare hållbarhet och använda förpackningar med luftfria pumpar kan vi undvika att använda dessa traditionella konserveringsmedel. Några av ingredienserna vi använder har naturlig antimikrobiell funktion vilket innebär att de förhindrar att dåliga bakterier växer samtidigt som de har egenskaper som är fördelaktiga för huden. Vi är också det första hudvårdsföretaget som har en kall leveranskedja, vilket innebär att vår logistikpartner alltid håller våra produkter kylda. Det betyder att så snart våra produkter tillverkats placeras de kallt. När du gör en beställning skickas produkten direkt från vårt kylda lager hem till dig.

Alla våra ingredienser är noga utvalda för att vara till stor nytta för vår hud och många av våra ingredienser finns också naturligt i huden. Vi tror verkligen att det som mest är naturligt för din hud är det som den producerar själv. Några av ingredienserna har ett naturligt ursprung och andra är syntetiskt gjorda för att efterlikna hudens egen komposition. Vissa ingredienser är syntetiskt eller bioteknologiskt tillverkade, andra produceras från naturliga källor som växter och oljor.

Ur ett hållbarhets- och effektivitetsperspektiv är det många gånger bättre att använda en syntetiskt tillverkad ingrediens på grund av att vi då kan undvika att konsumera jordbruksprodukter eller animaliska produkter för att tillverka ingrediensen. Läs mer om varje ingrediens och dess ursprung i vår ingrediensordlista.

Vi använder inte palmolja som enskild ingrediens i några produkter, men den används vid tillverkningen av vissa ingredienser vi använder. I dessa fall strävar vi efter att råvaran ska vara RSPO-certifierad (Roundtable on Sustainable Palm Oil) och uppfylla COSMOS-standarden, som anger att ingrediensen måste vara antingen ekologisk eller certifierad som hållbar (CSPO). Som ett minimum har vi som mål att använda det man kallar för RSPO Mass Balance (mass balance supply chain model).

I takt med att medvetenheten och kritiken ökade av de skadliga miljöeffekterna av palmolja utvecklades RSPO-märkningen. För denna certifiering finns det några olika logistik-märkningar, på engelska är deras benämning som nedan:

-      Identity Preserved

-      Segregated

-      Mass Balance

-      RSPO Credits / Book & Claim

Ingredienserna vi använder som innehåller palmolja kommer vanligtvis från RSPO Mass Balance, som är en blandning av hållbar palmolja från certifierade källor och palmolja från konventionellt sätt. Vi är inte helt nöjda med detta och vårt mål är att enbart använda certifierad palmolja eller helt utesluta användningen av denna olja, vi är dock inte där ännu och tittar på lösningar framåt.

Ja, de är alla parfymfria. Våra produkter innehåller inte parfym eller ingredienser som eteriska oljor. Sådana ingredienser innehåller ofta allergener, vilket du aldrig hittar i våra produkter.

Ja, våra produkter är formulerade med pre- och postbiotika. I vår Rich Emulsion använder vi ett postbiotiskt lysat från Lactobacillus Pentosus. Våra Night Actives innehåller prebiotika. Light Emulsion är formulerad med postbiotika, fermenterat ris, och arginin som efterliknar och skyddar hudbarriären. Läs mer om våra ingredienser i vår Ingredienslista.

Idag använder vi inte levande bakterier (probiotika) i våra formuleringar/produkter. Vi arbetar med att utveckla probiotisk hudvård och kommer att hålla dig uppdaterad om framstegen här på vår hemsida. Detta är ett mycket spännande område!

PH-värdet är olika för våra formuleringar men ligger mellan ett intervall på 5-6.

Våra produkter är inte medicinska behandlingar, så om du har ett medicinskt tillstånd rekommenderar vi att du går till läkare eller hudläkare. Våra produkter kan vara lämpliga att använda tillsammans med din behandling, men fråga alltid din hudläkare först.

Alla våra produkter, förutom Rich Emulsion och Light Emulsion, är veganska.

I Rich Emulsion använder vi kolesterol, som har sitt ursprung från fårull. Vi använder en leverantör för detta som funnits i 80 år och som sköter om fåren på ett bra sätt. Fåren bor på landsbygden på Nya Zeeland och ullen klipps noggrant, fåren rakas inte och de använder det man kallar för en mulesingfri metod. Observera att kolesterol inte ska förväxlas med lanolin, det finns inget lanolin i produkterna.

Light Emulsion innehåller Lactobionic Acid, vilket framställs från laktos i mjölk.

Våra produkter testas inte på djur och vi säljer inte heller våra produkter i något land som kräver djurförsök. I Europa har förordningen lyckligtvis förändrats och från 2013 är inga djurförsök tillåtna.

Ja, våra produkter är utvecklade för alla, oavsett kön. Val av produkter ska framför allt vara baserat på vilken hudtyp man har. Om du har svårt att hitta det som passar din hud bäst kan du alltid skriva till oss på info@skinome.se.

Däremot så brukar män ofta ha mer sebum (talg) i huden och har därför inte lika många problem med torr hud som kvinnor har, men kan istället lätt få tilltäppta porer. Därför passar vår Light Emulsion ofta manlig hud bättre.

GENERELLA PRODUKTFRÅGOR

Light Emulsion & Rich Emulsion: 4 till 6 veckor om du applicerar 2-3 pump morgon och kväll.

Mineral Cleanser & Sensitive Cleanser: 12 till 16 veckor om du applicerar 2-3 pump bara på kvällen.

Night Active & Night Active+Retinol: 8 till 16 veckor om du applicerar 1 pump blandat med fuktkräm bara på kvällen.

Tyvärr inte just nu, men vi planerar att ta fram prover i framtiden. Så snart vi hittar en bra lösning med hållbar förpackning och lämplig tillverkning för att göra prover kommer vi att göra det.

Däremot erbjuder vi 30 dagars Öppet Köp vilket gör att du kan beställa hem produkterna och prova. Skulle du på något sätt känna dig missnöjd - hör av dig till oss på info@skinome.se så ska vi hitta alternativa produkter eller ge dig en full återbetalning.

Vi är stolta över att visa när våra färska hudvårdsprodukter tillverkades och deras bästa före-datum. Enligt vår mening borde vi istället fråga oss - varför skriver inte alla hudvårdsföretag ut när deras produkter tillverkades? Skulle du dricka en mjölk utan att veta när den gjordes eller när den går ut?

Nej, våra rengöringar (Mineral Cleanser & Sensitive Cleanser) behöver inte förvaras i kylskåp eftersom de aktiva ingredienserna i rengöringskrämerna inte är känsliga för rumstemperatur.

Vi rekommenderar att du förvarar följande produkter i kylskåpet:

Rich Emulsion

Light Emulsion

Night Active

Night Active + Retinol

Många aktiva ingredienser är känsliga för värme och deras effekt kommer att försämras i rumstemperatur, de blir också mindre effektiva med tiden och slutar till slut att fungera som avsett. En konventionell lösning vid utveckling av aktiv hudvård är att försöka stabilisera de aktiva substanserna genom att tillsätta tillsatser som inte är fördelaktiga och som till och med kan vara skadliga för huden. När man utvecklar hudvårdsprodukter hålls alltid själva ingredienserna nedkylda men sedan står ju själva produkten i rumstemperatur i lager eller hos kund. Vår lösning är att även hålla den färdiga produkten kallt och naturligtvis förvaras produkterna i kylt lager innan de skickas till dig.

Läs alltid igenom tillhörande information och rekommenderad användning för produkten innan du använder den. Ögonområdet är ett känsligt område och det är alltid bra att applicera produkt med försiktighet där och undvika att produkten kommer i direkt kontakt med ögonen.

Ja, våra produkter kan användas under graviditet och amning.

Däremot rekommenderar vi att du avstår från produkter som innehåller retinol eller retinolliknande ämnen under graviditet och amning, som en extra försiktighet. Vi rekommenderar därför att du avstår från att använda Night Active+Retinol om du är gravid eller ammar.

Vi har inte testat att kombinera våra produkter med andra varumärkens och kan därför inte uttala oss om effekten.

För närvarande har vi inte några solskyddsprodukter, men vi kommer att utveckla det. Att ta fram en solskyddsprodukt är en lång och komplicerad process och därför tar det tid. Vi hoppas på en möjlig lansering inom de närmsta åren. Till dess, läs gärna om våra 5 bästa solskyddstips här!

Läs gärna vår artikel här!

Med hjälp av luftfria flaskor med pump kan vi säkerställa att våra formuleringar inte kommer i kontakt med luft, yttre partiklar eller svampar och bakterier från händerna. Däremot kan det krävas att man behöver pumpa lite extra första gången du ska använda dem. Får du inte ut någon produkt, prova gärna att:

1. Ta ut produkten ur kylskåpet och låt den stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.

2. Skaka sedan flaskan ordentligt

3. Pumpa flera gånger

Fungerar det inte? Hör av dig till oss på info@skinome.se, så ska vi hjälpa dig.

HÅLLBARHET

Vi försöker ha ett mål att alltid leta efter det mest hållbara alternativet för alla delar av vår värdekedja. Om vi ​​hittar ett mer hållbart alternativ kommer vi att byta till det eftersom vi driver ett projekt i ständig förändring.

Ja, vi har valt en flaska tillverkad delvis (30 procent) av så kallad Ocean Waste Plastic som är återvinningsbar. Det här har vi gjort då vi vill undvika att använda nya material om vi kan. Vi har valt en ljus färg på flaskan eftersom ljusare färger är lättare att återvinna och därmed använda för att göra ny plast.

Vi uppmuntrar också våra kunder att återvinna fraktlådan (FSC-certifierad kartong) och produktinformationskortet.

Våra plastflaskor gjorda av så kallad Ocean Waste Plastic tillverkas i Kina och transporteras sedan med båt till vår leverantörs lager i Danmark.

Vi vill minska materialanvändningen så mycket vi kan och har beslutat att ersätta den traditionella kartongen med ett litet produktinformationskort där all nödvändig information skrivs ut.

Vi strävar efter att vara så hållbara som möjligt också när det gäller våra formuleringar genom att välja ingredienser som är biologiskt nedbrytbara när vi kan. Vårt långsiktiga mål är att endast ha biologiskt nedbrytbara ingredienser i våra produkter. I våra första produkter har vi ett litet antal ingredienser som inte är 100% biologiskt nedbrytbara. Eftersom det är en del av vårt mål att alltid arbeta för att vara så hållbara som vi kan, tittar vi noga på alternativ och så snart det finns tillgängliga alternativ kommer vi att byta till dessa.

BETALNING, LEVERANS & RETUR

Du kan köpa våra produkter på vår hemsida och hos vår återförsäljare Skincity.com, som erbjuder internationell frakt.

Du kan betala med VISA, MASTERCARD, Klarna Pay Now & Klarna Pay Later eller Apple Pay.

Vi erbjuder följande leveransalternativ:

DHL – hämtas hos närmsta postombud. Uppskattad leveranstid 1-3 dagar. För att hämta ut din leverans behöver du ta med en giltig legitimation samt kunna uppge ditt försändelse-ID. Vårt tips är att hämta ut ditt paket så snabbt som möjligt då det är färsk hudvård.

Meddelanden gällande leveransen kommer att skickas via e-post och/eller SMS.

Budbee – hemleverans. Uppskattad leveranstid 1-2 dagar. Du får separata leveransuppdateringar direkt av Budbee.

Ja! Vi erbjuder fri frakt, oavsett ordervärde, för både leverans till ombud (DHL) och hemleverans med Budbee.

Just nu erbjuder vi enbart frakt inom Sverige. Under hösten 2021 kommer vi att lansera möjlighet till frakt utanför Sverige.

Om du har beställt med DHL och vill veta vart ditt paket är så är du välkommen att kontakta oss på info@skinome.se för hjälp med att spåra ditt paket.

Om du har beställt med Budbee så ska du får all information från dem, antingen via SMS eller e-post.

Kontrollera alltid att din försändelse är oskadd vid leverans. Vid skador, fel produkter eller saknade varor, kontakta oss på
info@skinome.se

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med Skinome Project! Därför erbjuder vi öppet köp i 30 dagar från det datum varorna skickas från oss. Under den perioden kan du kostnadsfritt skicka tillbaka dina varor för byte eller dina pengar åter. Om du har använt våra produkter och inte är nöjd, kontakta oss på info@skinome.se så hittar vi en lösning.

Vid godkänd reklamation återbetalar vi summan för din beställning inom 14 dagar.

Vid köp från Skincity, vänligen kontakta Skincitys kundcenter angående retur eller relaterade frågor. Vi ansvarar inte för eventuella skador vid leverans från Skincity.

Ja, du kan välja mellan engångsköp och att prenumerera på våra produkter.

Ja, presentkort går enkelt att beställa i vår webshop. Idag erbjuder vi presentkort på följande summor:

400, 600, 800, 1000 och 1800 kr.

Presentkortet kommer att skickas per mejl till angiven mejladress och är giltigt ett år från inköpsdatum.

Presentkortet kan användas på redan rabatterade produkter och kan kombineras med rabattkod. Flera presentkort kan användas på vid ett och samma köpköp. Hela presentkortet behöver inte användas under ett och samma köp. Presentkorten går endast att nyttja i vår webshop, inte hos återförsäljare.